Game Summit, 30 september 2011

Posted by veerle on Friday July 15th 2011 at 08:32

Op vrijdag 30 september 2011 organiseert MEDIA Desk Vlaanderen, in samenwerking met enkele partners, voor de tweede keer de Games Summit. In 2008 gaven we een publiek van 150 Europese game developers, beleidsmakers en andere betrokken partijen een overzicht van wat games kunnen zijn –zowel hun maatschappelijke, culturele, economische als creatieve waarde.

Ondertussen, slechts drie jaar later, is veel veranderd. Games en de gamesindustrie zijn verder gegaan op verschillende vlakken. Zo is er meer verbondenheid onder spelers, al zijn ze duizenden kilometers van elkaar; de opkomst van handheld devices beïnvloedt het gedrag van de gamer en de mogelijkheden van de developer; business models in de gamesindustrie veranderen. De evoluties sinds 2008 indachtig, tonen we op deze nieuwe editie van de Games Summit wat games en de gamesindustrie anno 2011 betekenen.

Daarnaast stellen we ook de vraag naar beleid. In Vlaanderen is er heel wat talent aanwezig op gebied van game development. Dat wil echter niet zeggen dat er voldoende draagvlak is. Wat kan het beleid doen om een industrie te vormen, structureren en onderhouden? In de Noordelijke landen is alvast een industrie ontstaan, waarin de overheid een belangrijke rol speelt. Een ontmoeting met de Nordic countries (Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, IJsland) en hun beleidsmakers is dan ook een van de aandachtspunten van de Games Summit.

In de prachtige Studio van Villanella in Antwerpen komen op 30 september enkele internationale sprekers samen die de state of the art van games en de gamesindustrie toelichten, is er ook aandacht voor de uitdagingen binnen het (Vlaamse) beleid, worden de projecten van het Business and Development Lab gepitcht en stellen we werk van eigen bodem tentoon. Op 1 en 2 oktober kan het grote publiek de spellen, creaties en demo’s zelf ontdekken tijdens de eerste Gamezone in De Studio.

Houd www.mediadesk-vlaanderen.eu en www.gamessummit.eu de komende tijd dus in de gaten. Daarop zullen we het programma publiceren en de inschrijvingen openen.

De Games Summit gebeurt in samenwerking met MEDIA Desk Denemarken/Duitsland en:

RSS Feed